Travertinul  este o rocă sedimentară poroasă de calcar (alcătuită din calcit, calcit slab magnezian și aragonit), care are o culoare gălbuie până la brună.

În general, travertinul este poros. Dacă se închid porii cu praf de ciment, prin șlefuire și lustruire travertinul capătă o suprafață la fel de fină ca și marmura.

Travertinul se folosește ca piatră de construcție, la placatul fațadelor, pereților interiori și a pardoselilor sau ca blat de bucătărie sau baie.

Travertinul este o piatra cu goluri din piatra(gauri) care pot fi chituie ulterior sau din productie, in functie de preferintele fiecaruia. Cei care cor sa monteze travertinul  la exterior trebuie sa tina cont de mai multe aspecte: adezivul, chitul trebuie sa fie specil pentru piatra de exterior, iar montajul trebuie realizat de o echipa de profesionisti.

Impermeabilizarea travertinului este absolut necesara pentru a sigila perfect suprafata sa.Deasemenea pentru exterior este recomandat folosirea unei grosimi de 3 cm. Pavajele cu grosime de 2 cm sau chiar 1.2cm se pot utiliza pentru placarile teraselor acoperie, alei pietonale, etc.

  • 1
  • 2
?